Harcsát felkockázzuk, megsózzuk, majd borssal és citromlével izesítve hűtőbe tesszük pihenni.
A szalonnát felkockázva üvegesítjük.
Beletesszük az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
Ha a hagyma megüvegesedett, pirospaprikát keverünk bele, majd beletesszük a kockázott paprikát, paradicsomot és hegyes paprikát. Megsózzuk és kevés vízzel felöntjük. Pároljuk fél órát.
Beletesszük a felszeletelt gombát is, és utánasózzuk.
Ha a gomba megpuhult, belekeverjük a harcsakockákat is.
Kevés liszttel és némi szafttal csomómentesen elkevert tejfölt öntünk bele, és főzzük, amíg a harcsa omlós nem lesz.
Ezután elkészítjük a galuskát.
Arányosan a mennyiségtől függően: 10 dkg liszthez 1 tojás felverve, 5 dkg juhtúró, 1 csapott teáskanál kapor, némi só és 1 teáskanál vaj. Vízből annyit teszünk hozzá, hogy nyúlós legyen a csomómentesre kevert massza.
Forrásban lévő vízbe szaggatjuk, ha elkészült, felöntjük hideg vízzel, úgy merjük ki. Kimerés után egy kevés szafttal vagy egy kis vajat hozzákeverve tudjuk megakadályozni, hogy később összeragadjon.