Felkockázzuk a paradicsomot és a paprikát is, lehetőleg szintén apróra.
A csirkemellet is kockázzuk, de ezt már nem olyan apróra.
A gombát felszeleteljük.
A szalonnát közepes-nagy lángon pirítani kezdjük, majd hozzátesszük a hagymát is.
Rátesszük a csirkemellet és a gombát, majd kevergetve lepirítjuk.
Ezután megsózzuk, és fűszerezzük: pirospaprika, chili, kakukkfű és a fokhagymaszeletek.
Átkeverjük, majd hozzátesszük a paprikát és a paradicsomot is.
60 percig főzzük fedő alatt, időnként kevergetve, amíg a husok kellemesen omlósak nem lesznek.
Közben palacsintatésztát keverünk. Erről részletesen itt, annyi kiegészítéssel, hogy a tésztába apró lyuku reszelőn egy közepes burgonyát és egy kisebb hagymát reszelünk.
Kisütjük a palacsintákat, majd olajjal kikent vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és megtöltjük a közben elkészült raguval.
Tejföllel lekenjük a palacsinták tetejét, és reszelt sajttal megszórjuk.
180 fokos sütőbe tesszük 10 percre, amíg a sajt épp barnulni nem kezd.
Elkészítjük a salátát, ehhez csíkozott jégsalátát, kockázott kígyóuborkát, szeletelt paradicsomot és olivabogyót keverünk össze.
Sózzuk, borsozzuk, kevéske olivaolajat és citromlevet öntünk rá.
Tálaláskor a salátára friss borsot törünk.
Jó étvágyat!
Vélemények
Kóstoltad? Megpróbáltad elkészíteni? Tetszett? Nem tetszett? Kiegészítenéd?