A szalonnát kockázva vokba tesszük, és addig sütjük, amíg a zsírját kiengedi.
Beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, sózzuk és megüvegesítjük.
Közben előkészítjük a csirkemellet. Tokányosan csíkokra szeleteljük. Hozzákeverjük a roppantás után durvára vágott fokhagyma gerezdeket. Annyi sót teszünk hozzá, amennyit a csirke megkíván.
A fokhagymás csirkét hozzákeverjük a hagymához és fehéredésig sütjük.
A gombát durván szeleteljük, és szintén megsózva a csirkéhez keverjük. Borssal, majorannával és tárkonnyal fűszerezzük meg.
Közepes lángon bő 30 percig főzzük, időnként átkeverve.
Közben megfőzzük a rízst.
Amikor a csirke megpuhult, tejszínt és egy kevés fehérbort keverünk hozzá.
Liszttel óvatosan megszórva és csomómentesen belekeverve több lépésben besűrítjük a ragut. Összeforraljuk pár percig.
Tálaláskor petrezselyemmel megszórhatjuk.
Ízlés szerint lehet nokedli vagy akár tészta körettel is tálalni.