A szalonnát felkockázzuk, és kis tűzön hagyjuk, hogy kiengedje a zsírját.
Belekeverjük a felkockázott hagymát és megüvegesítjük. Sózzuk.
Beletesszük a kockázott csülköt, és kissé megpirítjuk.
Hozzákeverjük a pirospaprikát, beletesszük a fokhagyma gerezdeket és a felkarikázott füstölt kolbászt. Ismét megsózzuk. Borsot teszünk rá ízlés szerint, és annyi vízzel felöntjük, hogy éppen ellepje.
Közepes tűzön sűrű kevergetés mellett készítjük.
Amikor a hús puhulni kezd hozzákeverjük a durvára vágott gombát, a kockázott burgonyát és a hegyes paprikát. Sózzuk. Ha szükséges, kevés vízzel felöntjük.
Kis vagy közepes lángon gyakori kevergetés mellett főzzük 15 percet.
Hozzátesszük a kockázott zöld paprikát és paradicsomot. Sózással egyenesbe tesszük.
Időnkénti átkeverés mellett kis lángon összefőzzük.