Bár Magyarországon spagettivel terjedt el, az eredeti olasz recept szerint a zöldséges-husos bolognai ragut a mai napig tagliatelle tésztával tálalják.
A szalonnát zsírjára sütjük.
Hozzátesszük az apróra kockázott hagymát a szeletelt fokhagymával, megsózzuk és megüvegesítjük.
Beletesszük a hámozott, felkockázott paradicsomot és zellert, a felvágott zellerlevelet is.
Fedő alatt pároljuk 15 percig.
Közben durva reszelőn lereszeljük a sárgarépát.
Beletesszük a sárgarépát és a darált húst.
Sózzuk, fűszerezzük: bors, oregánó, bazsalikom, kevéske cukor és fahéj.
Kevés vízzel felöntjük, majd egy órát főzzük fedő alatt, időnként átkeverve.
Ha soknak ítéljük a levét, levesszük a fedőt, és úgy főzzük. Ezesetben gyakrabban kevergetve.
A tésztát sós, olivaolajos vízben 7 perc alatt kifőzzük. Figyeljünk rá, hogy ne főzzük szét a tésztát.
Tálaláskor a tésztára merünk a raguból, parmezán sajttal megszórjuk.
Jó étvágyat!
Vélemények
Kóstoltad? Megpróbáltad elkészíteni? Tetszett? Nem tetszett? Kiegészítenéd?