A tarját ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd kikloffoljuk.
A pácoláshoz páclevet készítünk elő.
Ehhez mustárt, zúzott fokhagymát, olajat és borsot keverünk össze.
Beleforgatjuk a szeleteket, majd annyi olajat öntünk rá, hogy a hússzeleteket légmentesen elfedje.
Hűtőbe tesszük 2-3 napra, mindig csak annyit fogunk kisütni, amit frissen el is fogyasztunk.
A burgonyát sós vízben megfőzzük 25 perc alatt.
Ha kész, a vizet leöntjük és negyedeljük a burgonyákat.
A szalonnát felszeleteljük, bevágjuk bőrig, serpenyőben zsírjára sütjük a karéjokat, majd félretesszük.
A szalonna zsírján oldalanként néhány perc alatt kisütjük a tarjaszeleteket. Ha kevés a szalonnazsírunk, sertészsírt teszünk hozzá, hogy a szeleteket még épp ne lepje el a zsiradék.
Sütés közben megsózzuk, és már csak a legvégén pirospaprikával szórjuk meg a szeleteket.
Ezután a zsiradékot jénai tálba öntjük, majd egy részét felhasználva serpenyőben megsütjük a felnegyedelt burgonyát, közben megsózzuk és borsozzuk.
Tálalákor ízlés szerint pirospaprikával és petrezselyemmel szórjuk meg a burgonyát és a húst.
Ecetes almapaprikával tálaljuk, de ízlés szerint más savanyúsággal is fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat!
Vélemények
Kóstoltad? Megpróbáltad elkészíteni? Tetszett? Nem tetszett? Kiegészítenéd?