Höri papa süt-főz
Receptek
Dropdown Toggle
Receptek
MyTop25
Vélemény küldése
Kóstolók
Dropdown Toggle
Kóstolók
Előjegyzés kóstolóra
Partnerek
Császármorzsa
284
Hozzávalók
200 g búzadara
150 g liszt
5 dl tej
citrom
mazsola és/vagy aszalt áfonya
só
rumaroma
4 tojás
sárgabarack vagy áfonya lekvár
Elkészítés
Összekeverjük a búzadarát, lisztet és a tejet. Citromhéjat reszelünk hozzá, mazsolát, sót és esetleg egy kevés rumaromát keverünk hozzá.
Lefedve hűtőben állni hagyjuk.
Tojások sárgáját a masszához keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, amikor keményedni kezd, hozzáadjuk a porcukrot.
Nagy serpenyőben vajat olvasztunk, és beleöntünk annyi masszát, hogy ha keményedni kezd az alja, negyedelve megfordítható legyen.
Miközben a másik fele sül, feldaraboljuk apróra, hogy mindenhol átsüljön.
Sárgabarack lekvárral és porcukorral tálaljuk.
Jó étvágyat!
búzadara
citrom
lekvár
liszt
mazsola
rum aroma
só
tej
tojás
Képgaléria
(Sós és édes sütemények, desszertek)
Sós és édes sütemények, desszertek