Beletesszük a felvágott hagymát, sózzuk és üvegesítjük.
Hozzátesszük a csíkokra vágott husit, és fehéredésig pirítjuk.
Ezután a tűzről levéve pirospaprikát keverünk hozzá, sózzuk, passzírozott fokhagymável és borssal szórjuk meg, majd beletesszük a kockázott paprikákat a paradicsommal.
Fedő alatt pároljuk 30 percig közepes lángon, időnként átkeverve. Ha szükségesnek látjuk, kevéske vizet öntünk alá.
További 30 percig főzzük már fedő nélkül, időnként kevergetve, amíg a hús meg nem puhul.
Közben az elpárolgott levet pótoljuk úgy, hogy a végére sűrű szaftot kapjunk.
A végén hőkiegyenlített tejfölös habarással forraljuk össze.
Ebbe a következők kerülnek: liszt, tojás, só, víz, olaj.
Csomómentesre keverjük, és lobogó sós-olajos vízbe szaggatjuk.
Ami kész, feljön a víz tetejére, szűrővel kimerjük, és hideg vízben leöblítjük. A hideg vízből is kimerjük, majd vajat keverünk hozzá, hogy ne ragadjon össze.
Jó étvágyat!
Vélemények
Kóstoltad? Megpróbáltad elkészíteni? Tetszett? Nem tetszett? Kiegészítenéd?