Olivaolajon kockázott hagymát és fokhagymát kezdünk pirítani.
Hozzátesszük a durván szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, majd közepes-nagy lángon lepirítjuk.
Ha kész, félretesszük.
Nagyobb serpenyőben olivaolajat melegítünk, egy darabka vajat és néhány egész fokhagymagerezdet teszünk hozzá.
A csirkemell szeleteket lisztbe forgatjuk, majd a forró zsiradékban mindkét oldalon lepirítjuk.
Ha kész, felöntjük a likőrborral.
Közepes lángon forralni kezdjük.
Ha a likőrborunk elpárolgott, hozzáöntjük a nagyobbik rész alaplevünket.
Apróra vágott petrezselyemmel és kakukkfűvel fűszerezzük.
10 percig főzzük forrásban, időnként kevergetve, a hússzeleteket megforgatva.
Hozzáöntjük a gombát.
Közben az alapunk létartalmától függően besűrítjük. Ehhez a további alapléből a szükséges mennyiséghez lisztet keverünk csomómentesre, majd a krémet a csirkéhez öntjük.
További 10 percig főzzük, időnként kevergetve.
A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd a vizet leöntjük róla és összetörjük.
Vajat keverünk hozzá, megsózzuk.
A baby sárgarépákat kevéske olivaolajon megpároljuk. Közben megsózzuk, bazsalikomot és oregánót szórunk rá.
Tálaláskor a vajas tört burgonya mellé ízlés szerint akár más párolt zöldséget is tehetünk, a húsra gombás mártást teszünk és petrezselyemmel szórjuk meg.
Jó étvágyat!
Vélemények
Kóstoltad? Megpróbáltad elkészíteni? Tetszett? Nem tetszett? Kiegészítenéd?