A paratha tekercs Pakisztánban népszerű street food, különböző töltelékekkel kapható, de a legelterjedtebb a fűszeres csirkés. Remek angol nyelvű szócikk található a Wikipédián.
A liszthez sót, cukrot és sütőport keverünk.
Vizet keverünk hozzá több lépésben, alaposan átgyúrjuk, hogy a végén könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
3-4 dkg-os darabokra szedjük szét a tésztát, kis golyókat formálunk és kevéske olivaolajjal bekenjük a golyókat.
Lezárt edényben pihentetjük 60 percet.
A csirkemellet kis darabokra kockázzuk.
Megsózzuk és fűszerezzük: tört chili, kurkuma, édeskömény.
Reszelt fokhagymát és gyömbért teszünk hozzá, majd alaposan átkeverjük.
Ezután serpenyőben olivaolajon apróra vágott hagymát üvegesítünk, közben kissé megsózzuk.
Hozzátesszük a felkockázott csirkét, és közepes lángon pirítani kezdjük.
Kevergetve pirítjuk, amíg a csirkehús puhulni nem kezd.
Ezután előfőzött vagy mirelit zöldségkeveréket teszünk hozzá: zöldborsót, apróra kockázott sárgarépát és burgonyát.
Ízlés szerint megszórjuk még csípős fűszerrel, és további 10 percet főzzük.
Ha kész, félrehúzzuk a tűzről.
A tésztagolyókat négyszögletes formára nyújtjuk, majd a széleknél fogva vékonyra húzzuk, óvatosan, hogy ne szakadjanak ki.
Ezután a rövidebb véghez tölteléket teszünk úgy, hogy a végeknél 1-2 centit szabadon hagyunk.
Elkezdjük feltekerni, a hosszú széleket visszahajtjuk a töltelék szélességéig.
Félig feltekerjük, majd a másik rövidebb végtől 2 centire késsel néhány centi hosszan bevágunk.
Ezután már végig feltekerjük a tekercseket.
Forró olivaolajon kisütjük tekercsek mindegyik oldalát.