Höri papa süt-főz
Receptek
Dropdown Toggle
Receptek
MyTop25
Vélemény küldése
Kóstolók
Dropdown Toggle
Kóstolók
Előjegyzés kóstolóra
Partnerek
Csülkös babos káposzta
6468
Hozzávalók
hagyma
zsiradék
só
pirospaprika
fokhagyma
füstölt kolbász
csülök
füstölt sonka vagy tarja
bab
savanyú káposzta
babérlevél
őrölt bors
chili
őrölt kömény
(velő)
tejföl
Elkészítés
Bográcsban is készíthető, de ügyelni kell a tűz finom adagolására.
Arányok tekintetében 1 kg káposztához: 1.5 kg csülök, 30 dkg kolbász, 50 dkg sonka, 50 dkg bab.
Először megüvegesítjük a hagymát kissé megsózva, majd belekeverjük a pirospaprikát, szeletelt fokhagymát és a felszeletelt kolbászt.
Megpirítjuk kissé.
Ezután beletesszük a kockázott csülköt és füstölt sonkát. 10 percig fehérítjük.
Hozzátesszük a kissé előáztatott babot, és fellengedjük annyi vízzel, hogy ellepje.
2 órán keresztül főzzük kis-közepes lángon, amíg a hús és a bab csaknem megpuhul.
Ekkor beletesszük a káposztát és a fűszereket.
Átkeverjük, és további 20 percig főzzük.
Megkóstoljuk, ha szükséges, utánasózzuk.
Ha egy kis velővel meg akarjuk bolondítani, a káposzta fél idejében hozzákeverjük.
Ha megpuhult a hús és a bab, tálalható. Tálaláskor tejfölt tehetünk rá.
Jó étvágyat!
bab
babérlevél
bors
chili
fokhagyma
füstölt kolbász
füstölt sonka (vagy tarja)
hagyma
kömény
pirospaprika
savanyú káposzta
sertés csülök
só
tejföl
zsír
Képgaléria
(Sertés, marha és bárány ételek)
Sertés, marha és bárány ételek