A tormát is beáztatjuk 1-2 órára, ha szükségesnek látjuk.
A szalonnát felkockázva kisütjük.
Az apróra kockázott hagymát megüvegesítjük. Közben hozzátesszük a roppantott fokhagymagerezdeket is.
A füstölt kolbászt beleszeleteljük, és hozzátesszük a felkockázott husokat.
Beletesszük a felszeletelt kaprot. Borsikafűvel fűszerezzük.
A füstölt hozzávalók sótartalmától függően megsózzuk.
Fehéredésig pirítjuk.
Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, és időnként kevergetve 1 órát főzzük, amíg a hús el nem kezd puhulni.
Hozzákeverjük a kockázott fejes káposztát, zöld paprikát és paradicsomot.
Felöntjük vízzel, hogy ismét ellepje, és további 1 órát főzzük.
Ha megpuhult minden, beletesszük a reszelt tormát, összekeverjük. Ha szükséges, sózzuk.
Paprikás rántást keverünk hozzá, ízlés szerint ecettel ízesítjük és tálaljuk.
A következő arányokkal készítem: 1 kg csülök, 4 kg lapocka, 0.5 kg szalonna, 0.5 kg kolbáasz, 1 kg hagyma, 1 fej fokhagyma, 1 kg paprika, 1 kg paradicsom, 4 kg fejeskáposzta, 1 friss torma, 2 csomó friss kapor.