A csontot és a szárnyakat forró vízben feltesszük főni, majd 5 perc forrás után a habos vizet leöntjük róluk.
A tojás fehérjét nagy lábosba öntjük és felverjük.
Hozzákeverjük a sűrített paradicsomot és a darált húst.
Egyenletesre keverjük, majd vízzel felöntjük, és kevergetve forralni kezdjük.
Hozzátesszük a csontot és a szárnyakat.
A kelkáposztát lemossuk, majd 2-3 darabra vágjuk, és hozzátesszük a léhez.
A gombákat is lemossuk alaposan, és hámozatlanul, félbevágva beletesszük a lébe.
A zöldségeket is alaposan lemossuk. Meghámozzuk, a héjakat is beletesszük a levesbe. A zöldségeket nem szeleteljük, csak nagyolva-felvágva tesszük hozzá a léhez.
A hagymát is lemossuk, majd félbevágva tesszük bele.
A fokhagymákat egész gerezdben megtisztítva tesszük hozzá.
A petrezselymet és gyömbért is hozzátesszük.
Megsózzuk és fűszerezzük: feketebors, szerecsendió.
Ha a lé forrni kezd, kis lángra kapcsolunk, és gyöngyözve főzzük 3 órán keresztül.
Közben egyáltalán nem kevergetjük.
Időnként rákóstolunk, ha szükséges, utánasózzuk.
Ha elkészült, lehúzzuk a tűzről, és 30 percet pihentetjük. Ezalatt egyrészt ülepedik, másrészt a zsírt könnyebben le tudjuk merni.
Merőkanállal óvatosan lemerjük a zsírt a lé tetejéről, vagy akár itatóspapírral is megtehetjük. Ezesetben ráterítjük az itatóst, majd amikor megszívta magát, kiemeljük.
Ezután konyharuhán keresztül leszűrjük a levet, óvatosan, merőkanállal kanalazva.
A lábosban maradt sűrűjéből kivesszük a szárnyakat, a zöldségeket. Ne sajnáljuk a maradékot a lábosban, minden összetevő elvégezte a dolgát.
Csészében tálaljuk, a forró levesbe tojás sárgáját teszünk, feketeborssal megszórjuk.
A szárnyhusokat vagy a zöldséget külön tányérba téve is tálalhatjuk.
Ízlés szerint csípős fűszerrel bolondíthatjuk meg, de petrezselyemmel is megszórhatjuk.