A gazpacho egy spanyol eredetű, hideg, nyári zöldségleves. Rengeteg változata létezik, akár édes irányba is elhúzható. Én a következő változatot teszem közzé.
A paradicsomokat bevágva lobogó vízbe merítjük 15 másodpercre, majd meghámozzuk és felkockázzuk.
A kígyóuborkákat is meghámozzuk és felkockázzuk.
Felkockázzuk a kalifornia paprikát, a zellerszárat, a hagymát és a fokhagymát is.
Ezután az összetevőket beleöntjük egy tálba, ahol botmixerrel alaposan leturmixoljuk.
Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint egy kis borecettel is megbolondíthatjuk.
Ezután letakarva hűtőbe tesszük több órára, egyrészt, hogy teljesen lehűljön, másrészt az ízek is összeérjenek.
Közben krutont készítünk serpenyőben.
Olivaolajat forrósítunk, szeletelt fokhagymát és kockázott kenyeret teszünk bele.
Megsózzuk és fűszerezzük: rozmaring, kakukkfű, bors finoman.
Közepes-nagy lángon lepirítjuk a kenyérkockákat.
Tálalás hidegen, krutonnal vagy tépett bazsalikomlevéllel megszórva.
Hűtőben néhány napig tárolható.
Jó étvágyat!
Vélemények
Kóstoltad? Megpróbáltad elkészíteni? Tetszett? Nem tetszett? Kiegészítenéd?