Höri papa süt-főz
Receptek
Dropdown Toggle
Receptek
MyTop25
Vélemény küldése
Kóstolók
Dropdown Toggle
Kóstolók
Előjegyzés kóstolóra
Partnerek
Gombás csirkemáj pörkölt
1053
Hozzávalók
sertészsír
hagyma
fokhagyma
csirkemáj
pirospaprika
darált zöld paprika
paradicsom vagy paradicsompüré
só
bors
majoranna
kömény
gomba
petrezselyem
olivaolaj
bulgur
koriander
zöldborsó
kakukkfű
citromlé
Elkészítés
Apróra vágott hagymát és fokhagymát megüvegesítjük a zsiradékon. Sóval segítjük a puhulást.
A májat közepes darabokra vágjuk.
Pirospaprikát, darált paprikát és paradicsompürét keverünk a hagymához.
Beletesszük a májat, és 5-10 percig közepes lángon sütjük.
Fűszerezzük, majd vízzel felöntve fedő alatt főzzük további 10 percet.
Rátesszük a gombát és finoman összekeverjük. Ha a gomba puhulni kezd, utánasózzuk.
Bulgurhoz először a hagymát a korianderrel elkezdjük párolni, majd hozzákeverjük a bulgurt. Sózzuk, majd kissé megpiritjuk.
Dupla mennyiségű forró vízzel felöntjük, és belekeverjük a zöldborsót. Fűszerezzük (bors, kakukkfű, citromlé), majd fedő alatt 10 percig főzzük.
Tálaljuk.
Jó étvágyat!
bors
bulgur
citrom
fokhagyma
gomba
hagyma
kakukkfű
kömény
koriander
máj
majoranna
olivaolaj
paprika
paradicsom
paradicsompüré
petrezselyem
pirospaprika
só
zöldborsó
zsír
Képgaléria
(Szárnyas ételek)
Szárnyas ételek