Ehhez hagymát, fokhagymát és snidlinget vágunk fel nagyolva, majd olivaolajat öntünk rá.
A keveréket aprítógépben feldaraboljuk, vagy botmixerrel pépesítjük.
Ezután a hagymás alaphoz borsot, morzsolt petrezselymet és kaprot, ezenkívül kakukkfüvet és füstölt pirospaprikát keverünk ízlés szerint.
A csirkemelleket lapjával félbevágjuk, sóval dörzsöljük be mindkét oldalukat.
Ezután a szeleteket páckencével is bekenjük alaposan, majd lefedve hütőbe tesszük néhány órára.
Feltét szószt készítünk.
Ehhez először kockázott füstölt bacont pirítunk serpenyőben.
A pörcöket kivesszük, majd a zsiradékon kockázott lilahagymát üvegesítünk.
Passzírozott fokhagymát és apróra kockázott hámozott paradicsomot teszünk hozzá.
Fedő alatt pároljuk 20 percen keresztül.
Ezután már a tűzről levéve szükség szerint megsózzuk, borecetet vagy almaecetet teszünk hozzá, majd fűszerezzük: bors, cayenne paprika ízlés szerint. 1-2 evőkanál sárgabaracklekvárral bolondítjuk meg.
Beletesszük a félretett szalonnapörcöket, átkeverjük, majd lefedve hűtőbe tesszük.
A feltét szószunk a most leírtak helyett lehet akár szalonnalekvár is.
Készítünk egy másik szószt is.
Ehhez az avokádót feldaraboljuk, darabolt fokhagyma gerezdeket teszünk hozzá, majd tejföllel nyakon öntjük.
Botmixerrel pépesítjük.
Kevéske citromhéjat reszelünk rá, megsózzuk és fűszerezzük: bors, citromlé, apróra vágott zellerlevél.
Átkeverjük és lefedve ezt is hűtőbe tesszük.
A hamburger zsemléket vajjal megkenve lepirítjuk a grillen.
A csirkeszeleteket szintén a grillrácson sütjük ki, oldalanként néhány perc alatt. Amikor a második oldalt sütjük, egy szelet sajtot terítünk a tetejére.
A burger rétegezése a következő:
Az alsó fél zsemlét avokádószósszal kenjük meg.
Csíkozott jégsalátát teszünk rá.
Paradicsomszeletek következnek.
Egy szelet hús jön a sajttal.
Teszünk rá a feltét szószból.
Majd lezárjuk a felső fél zsemlével.
Jó étvágyat!
Vélemények
Kóstoltad? Megpróbáltad elkészíteni? Tetszett? Nem tetszett? Kiegészítenéd?