Először tzatzikit készítünk, melynek alapja a joghurt. Használhatunk görög joghurtot, vagy ha normál joghurtból szeretnénk sűrűbbet készíteni, akkor egy konyharuhán keresztül kicsöpögtethetjük a savót a joghurtból. De akár kicsöpögtetés nélkül is használhatjuk a normál joghurtot, ez esetben egy kicsit hígabb lesz a tzatziki.
Az uborkát meghámozzuk és durva reszelőn lereszeljük, majd belekeverjük a joghurtba.
Néhány gerezd fokhagymát passzírozunk hozzá.
Apróra vágott kaporral és egy kevés frissen vágott aprított mentalevéllel ízesítjük.
Belekeverünk egy kevéske olivaolajat, sózzuk, borsozzuk. Kaphat néhány csepp friss citromlevet is.
Összekeverjük alaposan, és a hűtőben hagyjuk egy napra, hogy összeérjenek az ízek.
Ezután elkészítjük a fűszerkeveréket a marinádhoz.
Ehhez összekeverjük a következőket: bors, pirospaprika, őrölt kömény, oregánó, cayenne paprika, őrölt koriander.
Arányok tekintetében 1 kg csirkecombhoz: 1-1 teáskanál oregánó, kömény, koriander, 2 tk pirospaprika, fél-fél tk bors és chayenne paprika, 5 cl olivaolaj, fél citrom leve, 3 gerezd fokhagyma.
A combokat sóval dörzsöljük be, egyenletesen megszórjuk a fűszerkeverékkel, majd olivaolajat és citromlevet öntünk rá.
A fokhagymát apróra vágva, reszelve vagy passzírozva tesszük hozzá.
Alaposan átkeverjük majd lefedve hűtőbe tesszük néhány órára.
A husokat grillrácson oldalanként 10-10 perc alatt megsütjük. Süthetjük sütőben is, ezesetben: 220 fokon, felső melegítéssel, 10-10 perc, szintén rácson.
A burgonyát meghámozva, hasábokra vágva forró olajban kisütjük.
Salátát készítünk jégsalátából, kockázott kígyóuborkából és paradicsomból, cikkelyezett lilahagymából. Megsózzuk.
Tálaláskor még feta sajtot is morzsolhatunk a salátára és mellétesszük a sült hasábburgonyát.
Ezekre tesszük a felcsíkozott husokat.
Tzatzikivel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Vélemények
Kóstoltad? Megpróbáltad elkészíteni? Tetszett? Nem tetszett? Kiegészítenéd?