A harcsát lemossuk és felkockázzuk. A kockák ne legyenek túl kicsik, mert akkor sütés közben könnyen szétesnek.
A kockákat lezárható edénybe tesszük.
Megsózzuk és fűszerezzük: bors, pirospaprika, chilipor ízlés szerint és passzírozott fokhagyma.
Olivaolajjal locsoljuk meg.
Finom mozdulatokkal átkeverjük, majd lefedve hűtőbe tesszük néhány órára.
A burgonyát meghámozzuk, és akkorákra kockázzuk fel, amekkorák a harcsakockák.
Serpenyőben olajat forrósítunk, és aranybarnára sütjük a burgonyakockákat.
Ha kivesszük a kockákat, finoman megsózzuk.
Közben egy másik serpenyőben kevéske olivaolajon apróra vágott hagymát üvegesítünk, apróra kockázott hámozott paradicsomot teszünk hozzá. Hámozáshoz a héjukat bevágva lobogó vízbe mártjuk a paradicsomokat, majd könnyedén lehúzzuk a héjat.
Megsózzuk és fűszerezzük: bors, oregánó.
Ha a paradicsomok teljesen megpuhultak, hozzátesszük a harcsakockákat.
Közepes-nagy lángon 5-10 perc alatt megsütjük őket.
Ha kész, a harcsát a burgonyával finom mozdulatokkal összekeverjük.
Arányok tekintetében 1 kg harcsához 2-3 fej hagymát és 2-3 paradicsomot és 2 kg burgonyát számolunk.
Jó étvágyat!
Vélemények
Kóstoltad? Megpróbáltad elkészíteni? Tetszett? Nem tetszett? Kiegészítenéd?