Serpenyőben kis lángon vajban lisztet keverünk el csomómentesre.
A szósznál az arányok: 1 kg csirkemellhez: 5 dkg vaj, 4 kanál liszt, 2 dl tejszín és tej, 2 tojássárgája, 15 dkg sajt.
A lisztes vajat felöntjük tejszínnel és tejjel, majd tovább kevergetjük, amíg krémes állagú nem lesz.
Megsózzuk, fűszerezzük: kevéske szerecsendió, fehér bors ízlés szerint.
Hozzátesszük a tojások sárgáját és a reszelt sajtot.
Alaposan összekeverjük, majd lefedve hűtőbe tesszük pihenni.
A csirkemellekből nyitott szeleteket készítünk, ezt úgy érjük el, hogy lapjával majdnem félbevágjuk, majd kihajtjuk a felső felet, és finoman kikloffoljuk.
Megsózzuk, borsozzuk.
Vajon oldalanként 5-5 perc alatt lepirítjuk a szeleteket.
Tepsibe tesszük a szeleteket, a szaftot rálocsoljuk.