A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk és zsiradékon megüvegesítjük.
Pirospaprikát szórunk bele, és összekeverjük.
Belekeverjük a húsokat, és közepes lángon pár perc alatt megpirítjuk.
Hozzátesszük a kockázott paradicsomot és zöld paprikát, összekeverjük.
Sózzuk, borsozzuk, és köménnyel szórjuk meg.
Megint összekeverjük és fedő alatt 15 percig pároljuk.
Egy kis vízzel felöntjük, hogy épp ellepje, majd kis-közepes lángon főzzük tovább 60 percig, amíg a hús omlós nem lesz.
A lisztet összekeverjük a tojással és a tejjel. Kicsit sózzuk. Egy kevés olajat is öntünk hozzá.
Összekeverjük csomómentesre. Szódavizet öntünk hozzá, hogy megfelelő állagú legyen a palacsintatésztánk.
Kisütjük a palacsintákat. Palacsintatésztáról részletesen itt.
Ha a pörkölt elkészült, a husokat kivesszük belőle.
Tejfölös-lisztes habarást készítünk. Ha szükségesnek látjuk, egy kis vizet tehetünk hozzá, és összekeverjük. Hőkezeljük egy kis pörköltlével, hogy csomómentes legyen.
Beleöntjük a mártásba, összerottyintjuk.
A mártást átpasszírozzuk szitán vagy botmixerrrel krémesítjük.
A husokat (comb esetén) leszedjük a csontról, bőrkét esetleg hozzátehetjük, ha gondoljuk. Összevágjuk apróra.
Hozzákeverünk a paprikás mártásból, hogy lazább legyen, de maradjon tartása.
Megtöltjük a palacsintákat a krémes hússal.
Sütőben, zsiradékkal vékonyan kikent jénai tálban esetleg rámelegítünk az összetekert palacsintákra, ha szükségesnek látjuk.
Tejföllel és a paprikás mártással tálaljuk, hegyes zöld paprika szelettel díszitjük.
Jó étvágyat!
Vélemények
Kóstoltad? Megpróbáltad elkészíteni? Tetszett? Nem tetszett? Kiegészítenéd?