A lisztet összekeverjük 2.5 dl forró vízzel. Sózzuk, és egy kevés olajat öntünk hozzá.
Petrezselymet szórunk rá.
Alaposan átgyúrjuk.
A tésztát lefedett edényben 30 percig pihentetjük.
Közben a darált marhahúst megfűszerezzük: só, bors, pirospaprika, szegfűbors és szerecsendió.
Alaposan összekeverjük.
A tésztát néhány darabra vágjuk szét.
Az egyes darabokat kinyújtjuk, és mindegyikből kivágunk 2 kör alakot. A végén a maradék tésztákat újra összegyúrjuk, és újra kinyújtva kör alakokat vágunk belőle.
Páronként az egyik kör alakra teszünk a kikevert húsból, a közepét bemélyítve teszünk bele egy tojás sárgáját, majd apróra darabolt újhagymát szórunk rá.
Lefedjük egy sajtszelettel, és rátesszük a kör párját.
A széleken összenyomkodjuk, ezzel lezárva a tallérokat.
Megkenjük tojásfehérjével, és megszórjuk egy kevés köménymaggal.
Tepsibe sütőpapírt teszünk, kicsit belisztezzük, és rátesszük a tallérokat.
30 percre 180 fokos előmelegített sütőbe tesszük. Közben átforgatjuk a tepsit, ha valamelyik oldal jobban pirul.
A tejfölt összekeverjük sóval, kaporral és passzírozott fokhagymával.
Lezárt edényben hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Jó étvágyat!
Vélemények
Kóstoltad? Megpróbáltad elkészíteni? Tetszett? Nem tetszett? Kiegészítenéd?