Közepes lángon, némi zsiradékon pirítani kezdjük a felkokázott kolozsvári szalonnát.
10 perc után hozzátesszük a feldarabolt fokhagymát, és összepiritjuk.
Ha kész, beletesszük a darabolt hagymát és petrezselymet, és átkeverve összerottyintjuk.
Karajokat kloffoljuk, mindkét oldalt sózzuk, borsozzuk.
A töltelékhez összekeverünk juhtúrót, reszelt sajtot és tefölt. Hozzátesszük a kisült kolozsvári szalonnát. Esetleg kevés kaporral bolondítunk rajta. Összekeverjük, és a karajokba töltjük.
Ha a töltelék belekerült egy karajszeletbe, feltekerjük, majd körétekerjük két irányból a bacont.
Jénai tálba tesszük a töltött karajszeleteket, és előmelegített 180 fokos sütőben. 45 percig sütjük.
Ha esetleg a töltelék egy része kikívánkozott, és emiatt a karajok alja nem sül, hanem inkább fő, a vége előtt 10 perccel kivesszük a karajokat, a levet leöntjük, és megfordítva visszatesszük a maradék időre.
Köretnek a burgonyát feldaraboljuk, és sós vízben megfőzzük.
A petrezselymet kevés zsiradékon megpirítjuk, és hozzákeverjük a lecsorgatott főtt krumplit.
Tálalható még sült krumplival vagy rizzsel is, de akár hidegen szeletelve franciasalátával is.