Nagy lábosban kevergetve pirítjuk, amíg zsírjára nem sül.
Hozzátesszük a felkockázott sertéshúst, kevergetve fehéredésig pirítjuk. Ha csontos oldalassal dolgozunk, akár csontonként felvágva is beletehetjük.
Közben hozzátesszük a felkarikázott kolbászt és a felkockázott hagymát, majd 10 percig pirítjuk kevergetve.
A sárga- és fehérrépát, illetve a felkockázott káposztát is hozzátesszük.
5 percet pároljuk időnként átkeverve.
Tört fokhagymát teszünk hozzá.
Szükség szerint megsózzuk és fűszerezzük: bors, pirospaprika, majoranna, kakukkfű, babérlevél.
További 10 perc kevergetés után beletesszük a felkockázott burgonyát, majd felöntjük az alaplével.
Forrásba hozzuk, majd közepes lángon főzzük 15 percig. Közben, ha szükséges, lehabozzuk.
Hozzátesszük a 3-4 centisre vágott savanyú káposztát, alaposan elkeverjük.
Rákóstolunk a sótartalomra, ha szükséges, utánasózzuk.
További 15 percig főzzük, majd a végén apróra vágott kaporral szórjuk meg.
Arányok tekintetében: 50 dkg husos szalonna, 1 kg sertéshús, 50 dkg kolbász, 25 dkg hagyma, 1 kg sárgarépa, 50 dkg fehérrépa, 1.5 kg káposzta, 1.5 kg burgonya, 8 gerezd fokhagyma, 1 kg savanyúkáposzta. Az itt leírt értékekkel egy 8 literes lábos telik meg.
Jó étvágyat!
Vélemények
Kóstoltad? Megpróbáltad elkészíteni? Tetszett? Nem tetszett? Kiegészítenéd?