Az aszalt gyümölcsöt szegfűszeggel és fahéjjal vörösborban áztatjuk be.
A karajt középen hosszú késsel kilyukasztjuk, majd sóval bedörzsöljük.
Ezután beletöltjük a leszűrt aszalt gyümölcsöt, a nyitott véget fogpiszkálóval vagy hústűvel lezárjuk.
Serpenyőben zsiradékon megkérgesítjük mindegyik oldalát.
Párolni sütőbe tesszük, borssal, rozmaringgal megszórva, mézzel vékonyan bekenve, és hagymát, fokhagymát teszünk mellé. Meglocsoljuk a zsiradékkal, és egy kevés vizet öntünk hozzá.
180 fokos sütőbe tesszük 60 percre.
Ha a hús megpuhult, betesszük mellé az almaszeleteket, vékonyra szelettelt szalonnával fedjük le a húst és tovább sütjük 15-20 percig, gyakran locsolgatva.