A céklát megtisztítjuk, meghámozzuk, majd sóval bedörzsöljük és alufóliára tesszük.
Kevéske olivaolajat öntünk rá, becsomagoljuk, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 60 percre.
A husos szalonnát felkockázzuk, majd lábosban zsírjára sütjük.
Hozzátesszük a felkockázott hagymát, kissé megsózzuk, és közepes lángon megüvegesítjük.
Közben a savanyú káposztát felvágjuk 2 centijével.
Hozzátesszük az üveges hagymához.
Az oldalast feldarabolva beletesszük.
A kolbászt nagy darabokban tesszük bele.
Egész gerezd fokhagymákat teszünk hozzá, majd fűszerezzük: babérlevél, bors.
Felöntjük vízzel, forrásba hozzuk.
90 percig főzzük gyöngyözve, amíg a hús el nem kezd puhulni.
Ekkot hozzátesszük a centis darabokra kockázott céklát.
További 30 percig főzzük.
Beletesszük a meghámozott, felkockázott burgonyát is, és további 30 percig főzzük.
A kolbászt közben kivesszük, és felkarikázva visszatesszük.
A liszthez pirospaprikát keverünk, majd tejföllel összekeverjük.
Hőkezelve csomómentes tejfölös habarást készítünk, majd hozzáöntjük a leveshez és összeforraljuk. Akkor jó a végeredményünk, ha a husokból a csontok könnyedén kihúzhatóak.
Tálalás ízlés szerint tejföllel, ecettel vagy citrommal.
Jó étvágyat!
Vélemények
Kóstoltad? Megpróbáltad elkészíteni? Tetszett? Nem tetszett? Kiegészítenéd?