A lazac filét megsózzuk, borsozzuk, majd pár perc alatt megkérgesítjük az olivaolajban mindkét oldalát. Kérgesítés közben - ha a lazac már engedi - könnyedén daraboljuk.
Lefedve félretesszük.
A vokba apróra vágott hagymát és fokhagymát teszünk a hal kérgesítése után megmaradt olajba. Kevergetve megpirítjuk.
Belekeverünk egy kevés pirospaprikát.
Apróra kockázott paradicsomot keverünk bele, sózzuk, majd oregánóval szórjuk meg. 10 percig pároljuk fedő alatt, időnként megkeverve.
Petrezselymet szórunk rá. Sózzuk, borsozzuk.
Felöntjük kb. fél liter vízzel, összekeverjük.
Addig melegítjük, amíg a lé forrni kezd.
Beletesszük a tésztát, és időnként óvatosan kevergetve megfőzzük. Ez kb. 10 perc.
Közben a lazacot durva szeletekre vágjuk, az esetleges bőrét levesszük.
A spenótot nagyolva felvágva a lébe tesszük. Ha mirelit spenótot teszünk bele, 1-2 percet várunk, hogy átmelegedjen. Ha szükségesnek látjuk, rásózunk egy kicsit.
Rátesszük a lazac szeleteket.
Lefedjük az edényt, és kis lángon további 10 percig főzzük.
Levesszük a tűzről, hagyjuk, hogy lehűljön.
A közepére görög joghurtot öntünk, és megszórjuk ismét borssal.
Óvatosan összekeverjük, de csak nagyolva.
Tálaláskor még egy kis petrezselyemmel szórjuk meg.