Sóval és borssal dörzsöljük be a szeletek mindkét oldalát.
A szalonnát karéjokra vágjuk és serpenyőben zsírjára sütjük.
Félretesszük a szalonna szeleteket.
A hússzeleteket lisztbe forgatjuk, majd a zsiradékon mindkét oldalukat kérgesítjük néhány perc alatt, közepes lángon. Közben, ha szüséges, pótoljuk a zsiradékot.
Félretesszük a szeleteket is.
A zsiradékon kockázott hagymát üvegesítünk.
Ezután a hagymát átöntjük egy zsiradékkal vékonyan kikent kerámiatálba.
Szeletelt fokhagymát, kockázott paradicsomot, szeletelt zöld és hegyes erős paprikát teszünk hozzá.
Megsózzuk és átkeverjük.
Rátesszük a hússzeleteket, a tetejére a szalonnát is.
Lefedve 180 fokos sütőbe tesszük 90 percre, amíg a hús omlós nem lesz.
Zsiradékon apróra kockázott hagymát üvegesítünk.
A tarhonyát kevés zsiradékon közepes lángon, kevergetve, néhány perc alatt megpirosítjuk, majd hozzákeverjük a hagymát.
Felöntjük duplaannyi forró vízzel.
Megsózzuk, kevéske borsot szórunk rá.
Fedő alatt, időnként finoman átkeverve, kis lángon főzzük 10-15 percig, amíg a tarhonya meg nem puhul.
A lángot lekapcsolva további 10 percig hagyjuk lefedve.
Jó étvágyat!
Vélemények
Kóstoltad? Megpróbáltad elkészíteni? Tetszett? Nem tetszett? Kiegészítenéd?