Közben apróra vágott fokhagymát teszünk hozzá, és belereszünk egy kevéske gyömbért.
Addig sütjük közepes lángon, amíg a hagyma szépen megbarnul.
Apróra vágott paradicsomot teszünk hozzá, és fűszerezzük: kömény, koriander, cayenne paprika.
10 percig főzzük fedő alatt, időnként kevergetve.
Beleöntjük a lencsét és a rizst. Újra megsózzuk.
Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Fedő alatt átforraljuk, majd kis lángon továbbra is fedő alat 30 percig pároljuk. Ha szükségesnek látjuk, a végén pár percig már fedő nélkül hagyjuk, hogy a felesleges nedvesség elpárologjon.
Közben petrezselymet szeletelünk.
Levesszük a tűzről, rászórjuk a petrezselymet és citromot facsarunk rá.
Megborsozzuk, egy kevéske olivaolajat öntünk rá, és finoman összekeverjük.
Fedő alatt pihentetjük pár percig, majd tálaláskor még petrezselyemmel szórjuk meg.
Jó étvágyat!
Vélemények
Kóstoltad? Megpróbáltad elkészíteni? Tetszett? Nem tetszett? Kiegészítenéd?