A lisztet átszitáljuk, sót teszünk hozzá, és átkeverjük.
A lisztben kis gödröcskét alakítunk ki, ebbe beleöntjük az élesztős vizet.
Olivaolajat is teszünk hozzá.
Összekeverjük alaposan a tésztát, majd lefedve meleg helyre tesszük 30 percre.
Arányok tekintetében 6 laposkenyérhez: 30 dkg liszt, 2 dl víz, 7 g száraz élesztő, 1-1 csapott evőkanál só és cukor, illetve 1-2 evőkanál olivaolaj szükséges.
Ezután kifordítjuk a tésztát a kelesztőtálból, majd 6 egyenlő részre szedjük.
Golyókat formálunk, liszttel vékonyan megszórjuk, és konyharuhával letakarva további 30 percig pihentetjük.
Ezután a golyókat enyhén lisztezett felületen vékonyra, kb. kör alakúra nyújtjuk.
Forró (nagy lángon), száraz felületen (pl. serpenyőben) oldalanként 1-1 perc alatt megsütjük a laposkenyerünket.
Jó étvágyat!
Vélemények
Kóstoltad? Megpróbáltad elkészíteni? Tetszett? Nem tetszett? Kiegészítenéd?