A majonézhez tejfölt, mustárt, tojássárgáját kevés olivaolajjal összekeverünk, borssal, sóval, fehér borral, kevés facsart citromlével és csipetnyi cukorral ízesítjük.
Átkeverjük és letakarva hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
Apróra vágott hagymát üvegesítünk olivaolajon, fokhagymát és kis darabokra vágott zellerszárat teszünk hozzá.
Ha kellően megpuhultak az összetevők, kettészedjük.
Az egyik részét a darált húshoz, a másik részét a paradicsomszószhoz használjuk fel.
Amit a húshoz szánunk botmixerrel leturmixoljuk.
A darált húst megsózzuk és fűszerezzük: bors, füstölt pirospaprika.
Hozzátesszük a hagymás pépet és alaposan összekeverjük.
Lefedve hűtőbe tesszük pár órára, hogy az ízek összeérjenek.
Paradicsomot merítünk lobogó forró vízbe 5-15 másodpercre, majd meghámozzuk.
Felkockázzuk és a félrerakott hagymával együtt 15 percig pároljuk fedő alatt.
Sózzuk és fűszerezzük: bors, oregánó, bazsalikom, kevés chili.
Cukrot karamellizálunk, és a paradicsomhoz öntjük. Elkeverjük.
Ha a paradicsomszósz elkészült, botmixerrel összeturmixoljuk.
Mustárt, majonézt és apróra kockázott csemege uborkát keverünk hozzá.
A kikevert húsmasszából téglalap alakú pogácsákat készítünk.
A rövidebbik oldal a torilla átmérőjének harmada, a hosszabbik oldal az átmérő fele legyen.
Ezen a ponton a pogácsákat le is fagyaszthatjuk, mert érdemes frissen kisütni fogyasztás előtt.
A bacon szeleteket serpenyőben lepirirítjuk.
A zsírhoz hagymát teszünk, és lepirítjuk.
Kevéske olivaolajat teszünk egy serpenyőbe, és a húspogácsa mindkét oldalát lepirítjuk.
Ezután a pogácsát kivesszük tányérra, a zsiros serpenyőbe tortillát teszünk, megmozgatjuk, megfordítjuk, és megint megmozgatjuk.
Megkenjük a tortillát a kész uborkás szószunkkal, majd egy szelet sajtot teszünk rá.
Rátesszük a kisült húspogácsát és egy sajtszeletet.
Teszünk rá a lepirított szalonnából.
Vékonyra vágott paradicsomszeletet is teszünk rá, és megszórjuk még egy kis apróra kockázott csemege uborkával.
A tetejére pirított hagymát terítünk és egy sajtszelettel zárjuk le.
Felhajtjuk a tortilla széleket, óvatosan megfordítjuk.
5 percig sütjük, amíg a hajtogatott oldal meg nem pirul.
Megfordítjuk, és a sima oldalára is rápirítunk.
Jó étvágyat!
Vélemények
Kóstoltad? Megpróbáltad elkészíteni? Tetszett? Nem tetszett? Kiegészítenéd?