A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágjuk, és zsiradékon kis lángon megüvegesítjük.
Hozzáadjuk a kockázott csirkemellet, és közepes lángon, kevergetve fehéredésig pirítjuk.
Hozzáöntjük a paradicsomszószt, sózzuk és fűszerezzük: bors, oregánó, bazsalikom és chili. A paradicsomszósz helyett hámozott és felkockázott paradicsomot is tehetünk bele.
Kevéske vizet öntünk hozzá, majd 45 percet főzzük fedő alatt.
Ezután beleöntjük a vörösbabot és a kukoricát, és további 15 percig főzzük.
Ha szükséges, utánasózzuk.
A rizst kevés zsiradékon lepirítjuk, majd felöntjük duplányi vízzel, megsózzuk, és forrásba hozzuk.
Ezután a lángot lekapcsolva fedő alatt pároljuk 10 percig.
A rizst a paradicsomos babhoz keverjük, és fedő alatt pihentetjük további 10 percig.