A minestrone olasz szó, jelentése: sűrű zöldségleves. Ennek megfelelően sokféleképpen és sokféle összetevőből lehet elkészíteni. Már az összetevőkben sincs két egyforma recept. Valaki tésztát és/vagy reszelt sajtot tesz bele a végén. Egy biztos, erre a receptre abszolút igaz: ahány ház, annyi szokás.
A lencsét és a babot beáztatjuk.
A sárgarépát, a zellert a zöldjével együtt és a hagymát apróra vágjuk.
Olivaolajat teszünk egy nagy fazékba és az eddigieket pirítani kezdjük.
Közben beletesszük a rozmaringot is. Időnként megkeverjük.
Felkockázzuk a sütőtököt, a brokkolit és a cukkinit.
Beletesszük ezeket is a fazékba. Időnként megkeverve 15-20 percig főzzük.
Felöntjük annyi vízzel hogy éppen ellepje.
Tovább főzzük fedő alatt 20 percig.
Közben felkockázzuk a kelkáposztát, a karfiolt és a paradicsomot.
Hozzáöntjük a leveshez a lencsét és a babot. Összekeverjük.
Beletesszük a paradicsomot is. Összekeverjük.
Rátesszük a kelkáposztát és a karfiolt is.
Újra felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Sózzuk, borsozzuk. Ezen a ponton akár tésztát (penne vagy mégrövidebb csőtészta) is tehetünk bele.
További 15 percig főzzük fedő alatt.
Tálaláskor sajtot reszelünk bele vagy parmezánnal szórjuk meg. Ezenkívül petrezselymet és tört borsot is szórhatunk rá.
Jó étvágyat!
Vélemények
Kóstoltad? Megpróbáltad elkészíteni? Tetszett? Nem tetszett? Kiegészítenéd?