Kevés sóval megüvegesítjük a hagymát és fokhagymát.
Beletesszük a felkockázott húst, és minimális vizet adva hozzá, kevergetve fehéredésig pirítjuk.
Hozzákeverjük a pirospaprikát, elkeverjük.
Rögtön mehet bele a feldarabolt zöld paprika, paradicsom és a hegyes paprika ízlés szerint. Kevés vízzel felöntjük.
Megfűszerezzük: só, bors, babérlevél és tárkony. Borsot a hegyes paprikától függően teszünk bele!
Kis lángon fedő alatt főzzük 30 percig.
Beletesszük a felkockázott leveszöldséget. Ha friss zöldbabot teszünk bele, azt is ezen a ponton tesszük bele. Majorannával és köménnyel ízesítjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje és újabb fél órát főzzük.
Beletesszük a felkockázott burgonyát is. Újabb 15 percet adunk neki.
Ha előfőzött zöldbabot (pl. mirelit) használunk, akkor most tesszük bele. Újabb 10 percet főzzük. Ha bab és a krumpli is puhulni kezd, mehetünk tovább.
Sózást közben ellenőrizzük.
A léből keveset kiveszünk, abban a tejfölt és a lisztet csomómentesre keverjük, megbolondítjuk egy kis citromlével, majd visszaöntjük és megrottyintjuk.