Kis lángon megindítom a szalonnát, mehet rá a hagyma, foghagyma.
Gomba, paprika, paradicsom, kolbász szeletelve mehet rá, sózva amit kíván.
Belemehet az előfőzött burgonya, jól összekeverem, fűszerezem.
Tojás sózva, felkeverve mehet bele.
A tetejét esetleg megszórom maradék reszelt sajttal (ne száradjon a hűtőben).
B verzió
Kockázom a szalonnát és megüvegesítem.
Apróra vágom a burgonyát, gombát szeletelem, kockázom a hagymát és a füstölt sonkát. Felszeletelem a paprikát. Az eddigieket egész fokhagymagerezdekkel fedős tálba teszem, fűszerezem és jól összekeverem.
Lefedve 180 fokos sütőbe teszem 45 percre.
Belekockázom a paradicsomot és a kolbászt, és jól összekeverem ismét. Visszateszem 15 percre.
Átteszem egy nyitott lapos tálba, ráöntöm a kevert tojást, sajtot reszelek rá és visszateszem a sütőbe.