A karajt lemossuk, majd keskeny pengéjű késsel mindkét végén néhány helyen kilyukasztjuk.
A lyukakba husos szalonnát tömünk.
A karajt sóval és borssal dörzsöljük be.
Ezután a zsiradékon serpenyőben pár perc alatt mindegyik oldalát - végeket is - kérgesítjük.
A karajt félretesszük.
Ha elkészültünk, a zsiradékon durvára kockázott hagymát és fokhagymát pirítunk.
Kockázott-hámozott (héját bevágva lobogó forró vízbe merítjük 15-20 másodpercre) paradicsomot teszünk hozzá és fűszerezzük: egész bors, pirospaprika, egész szegfűbors, babérlevél.
Felöntjük a husos alaplével.
Arányok tekintetében 1 kg karajhoz: .5 kg paradicsom, 3 dl alaplé.
Forrásba hozzuk, átöntjük kerámiaedénybe, beletesszük a félretett karajt.
Fedő alatt 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 1 óra 15 percre.
Durvára kockázott kalifornia paprikát és paradicsomot teszünk hozzá.
Apróra vágjuk a csemege uborkát és azt is hozzákeverjük.
Megsózzuk, ha szükséges, majd fedő alatt további 15 percre visszatesszük a sütőbe.
Közben rizst főzünk.
Tálaláskor centi vastag szeleteket vágunk a karajból.
A köret és a hús mellé teszünk a paradicsomos raguból is.
Jó étvágyat!
Vélemények
Kóstoltad? Megpróbáltad elkészíteni? Tetszett? Nem tetszett? Kiegészítenéd?