A pulutyka a kelkáposztafőzelék széles körben elterjedt (bece)neve.
A köménymagot lábosban egy kis olivaolajon kevergetve lepirítjuk.
A kelkáposztát és a burgonyát megtisztítjuk, majd felkockázzuk.
Beletesszük a lábosba a káposztát, megsózzuk.
Félig felöntjük vízzel.
Kis lángon, fedő alatt főzzük 30 percig, majd hozzátesszük a burgonyát, és további 25 percig főzzük.
Besűrítjük rántással, esetleg tejfölös habarással vagy egyszerűen liszttel.
Rántással:
A lisztet és a pirospaprikát összekeverjük.
Serpenyőben olivaolajat melegítünk.
Hozzátesszük a lisztet és csomómentesre keverjük.
Hőkezelve a főzelékhez öntjük.
Tejfölös habarással:
Lisztet és pirospaprikát tejföllel csomómentesre keverünk.
Hőkezeljük és a főzelékhez öntjük.
Belepasszírozunk 1-2 gerezd fokhagymát.
Átkeverjük és összeforraljuk.
Feltétként húspogácsát, fasírtot, tükörtojást vagy pörköltet is tehetünk, de lehet főtt vagy sült virslivel, vagy akár fogyaszthatjuk egyszerűen fehér kenyérrel is.
Jó étvágyat!
Vélemények
Kóstoltad? Megpróbáltad elkészíteni? Tetszett? Nem tetszett? Kiegészítenéd?