A pulutyka a kelkáposztafőzelék széles körben elterjedt (bece)neve.
A köménymagot lábosban egy kis olivaolajon kevergetve lepirítjuk.
A kelkáposztát és a burgonyát megtisztítjuk, majd felkockázzuk.
Beletesszük a lábosba, megsózzuk.
Félig felöntjük vízzel.
Kis lángon, fedő alatt főzzük egy órát, amíg meg nem puhulnak a zöldségek.
Besűrítjük tejfölös habarással, rántással vagy egyszerűen liszttel.
Tejfölös habarással:
Lisztet és pirospaprikát tejföllel csomómentesre keverünk.
Hőkezeljük és a főzelékhez öntjük.
Belepasszírozunk 1-2 gerezd fokhagymát.
Átkeverjük és összeforraljuk.
Feltétként húspogácsát, fasírtot, tükörtojást vagy pörköltet is tehetünk, de lehet főtt vagy sült virslivel, vagy akár fogyaszthatjuk egyszerűen fehér kenyérrel is.
Jó étvágyat!
Vélemények
Kóstoltad? Megpróbáltad elkészíteni? Tetszett? Nem tetszett? Kiegészítenéd?