A rákot beáztatjuk egy kis fehérborba, rozmaringot, kakukkfűvet, oregánót, borsot, sót és passzírozott fokhagymát keverünk hozzá. Pár csepp citromot cseppentünk rá.
Hűtőbe tesszük 1-2 órára.
Közben kevés olivaolajon hagymát üvegesítünk.
Rátesszük az apróra kockázott paradicsomot, megsózzuk, és oregánót szórunk rá.
15-20 percig főzzük, időnként árkeverve.
Közben megfőzzük a rizst.
Kevés olivaolajon megpirítjuk a szeletelt fokhagymát.
Hozzákeverjük a mángoldot (vagy jobb híján spenótot) és a szeletelt burgonyát.
Ha szükséges, kevés vizet öntünk alá, és közepes lángon összepároljuk.
Időnként megkeverjük.
Ha megpuhult a burgonya, félretesszük.
Az előkészített rákot - a páclé nélkül - összekeverjük a rizzsel, a paradicsommal, a felkevert tojással, és a petrezselyemmel. Ez lesz a töltelék.
Alaposan lemossuk a tintahalat.
A töltelékkel megtöltjük a tubákat.
Olivaolajat, vajat és szeletelt fokhagymát keverünk össze, majd kikenjük az edémyt, amit a sütőbe teszünk.
Beletesszük a fogpiszkálóval vagy hústűvel lezárt tubákat, megkenjük a vajas olivaolajjal, és 10-10 percre 210 fokos előmelegített sütőbe tesszük. Átfordításnál ismét megkenjük, és petrezselyemmel szórjuk meg.
A mángoldos burgonyával (blitva) és citrommal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Vélemények
Kóstoltad? Megpróbáltad elkészíteni? Tetszett? Nem tetszett? Kiegészítenéd?