A kelkáposztát levelekben megfőzzük. A főzővizet sózzuk, durván darabolt fokhagymát, majorannát, köményt és babérlevelet teszünk bele.
30 percig főzzük, majd félrehúzzuk. Hagyjuk a lében, hogy mégjobban felvegye az ízeket a kelkáposzta.
Rizst párolunk, ha elkészült, ezt is félrehúzzuk.
Hagymát üvegesítünk, majd egy kevés, apróra kockázott paradicsomot párolunk rajta 10 percet.
Belekeverjük a darált husit, sózzuk, borsozzuk. Pirospaprikát teszünk hozzá, kevés vízzel felönktjük, és 30 percig pároljuk fedő alatt, időnként átkeverve.
A végén hozzákeverjük a párolt rizst.
Jénaiba vagy kerámiaedénybe rétegezzük az összetevőket. Először kelkáposzta, aztan a husos rízs, egy kevés tejföl.
Újabb rétegek, a végén kelkáposztával és tejföllel lezárva.
Előmelegített 180 fokos sütőben sütjük 25 percet, majd a reszelt sajtot rászórva további 5 percet.
Tálaláskor egy kis tejfölt is tehetünk rá.
Jó étvágyat!
Vélemények
Kóstoltad? Megpróbáltad elkészíteni? Tetszett? Nem tetszett? Kiegészítenéd?