Rátesszük az apróra kockázott hagymát, és megüvegesítjük.
Beletesszük a kis darabos gombát.
A paprikából és paradicsomból olyan magas "csöveket" vágunk, amilyen szintre később a tojással felöntjük. A paradicsomok egyik felét kiskanállal kivágjuk.
Ezeket a kis csődarabokat félretesszük.
A maradék paradicsomot és paprikát felkockázzuk apróra, és a hagymához keverjük.
Fűszerezzük: oregánóval és chilivel.
Ha megpuhult minden, beletesszük a kis "csöveket" úgy, hogy az aljuk leérjen a serpenyő aljára, a paradicsomoknál a kivágott részek felül legyenek.
Összekeverjük a tojást, sózzuk, bazsalikommal fűszerezzük, és kiöntjük a "szigetek" körül. A paprika-csövek aljába kevés tojást kanalazunk.
A paradicsom tetőkbe reszelt sajtot, a paprikákba zakuszkát teszünk.