A karajt felszeleteljük. Kikloffoljuk, sózzuk, és fokhagymás tejben áztatjuk néhány órán keresztül, hűtőben.
A karéjozott kolozsvári szalonnát kissé megpirítjuk.
A megpirult karéjokat félretesszük, és a zsírban megüvegesítjük az apróra vágott hagymát.
Közben a kockázott burgonyát megfőzzük enyhén sózott vízben.
A főtt krumpliról lecsurgatjuk a vizet, hozzákeverjük a megüvegesített hagymát, és krumplinyomóban átpasszírozzuk.
Beletesszük az olvadt vajat, sózzuk, összekeverjük. Ezzel kész vagyunk, de ha hígabb pürét szeretnék, sűrű kevergetéssel bugyogtatva annyi tejet öntünk hozzá, hogy kellemes állagú legyen.
A panírozáshoz előkészítjük a lisztet, a tojáshoz kakukkfüvet és rozmaringot, és tojásonként csipetnyi sót keverünk.
Forró olajban kisütjük a szeleteket. Ahogy készülnek a szeletek, torta alakba tesszük, ha kimarad egy kis hely, vágunk a következő szeletből.
Amikor egy szelet teljes, reszelt füstölt sajttal szórjuk meg.
Tálaláskor tortaszeleteket vághatunk, a krumplipürére a szalonna karéjokból teszünk.