A csirkemellet megtisztítjuk, majd feldaraboljuk 1 cm vékony és 3 cm hosszú csíkokra.
Sózzuk és fűszerezzük: csipetnyi bors, pirospaprika, kömény, kurkuma.
Egy kis ecetet is teszünk hozzá.
Alaposan átkeverjük, majd lefedve hűtőbe tesszük 1 órára.
A rizst olivaolajon pár perc alatt lepirítjuk.
Megsózzuk, babérlevelet teszünk hozzá, és duplányi zöldséges alaplevet öntünk rá.
Forrásba hozzuk, majd a lángot lekapcsolva fedő alatt 20 percig pihentetjük, amíg a levet fel nem veszi.
A csíkozott csirkemellet kevéske olivaolajon lepirítjuk.
A hagymát, a sárgarépát, a kalifornia paprikát és a fejes káposztát felkockázzuk.
A hegyes erős paprikát és a fokhagymát vékonyra szereteljük.
A csirkemellhez tesszük az előkészített összetevőket.
Alaposan átkeverjük.
Megsózzuk és fűszerezzük a húshoz is használt fűszerekkel.
Kevergetve, kis-közepes lángon főzzük 10 percet.
Ezután a rizsből kivesszük a babérlevelet.
A rizst a zöldséges hússal alaposan átkeverjük, majd kis lángon, fedő alatt összepároljuk 20 perc alatt.
Szószt készítünk:
Először elkészítjük a majonézes mártást.
Ehhez tejfölt, mustárt, tojássárgáját kevés olivaoljjal összekeverünk, sóval, borssal, fehér borral, kevés facsart citromlével és csipetnyi cukorral ízesítjük.
Az elkészült majonézes mártáshoz joghurtot keverünk, sózzuk és fűszerezzük: bors, cukor, kevéske ecet, petrezselyem.
Az alaposan átkevert szószt felhasználásig lefedve hűtőbe tesszük.
Tálaláskor a szószból teszünk a rizses csirkére, és petrezselyemmel is megszórhatjuk.
Jó étvágyat!
Vélemények
Kóstoltad? Megpróbáltad elkészíteni? Tetszett? Nem tetszett? Kiegészítenéd?