A csülköt 3 órát hűtőben áztatjuk, annyi vízben, hogy ellepje.
A babot is beáztatjuk ugyanennyi időre.
A babról az áztató vizet leöntjük.
Sütőbe tehető fedeles kerámiatálat kenünk ki zsírral. Ezt szalonnából kisütött zsírral is tehetjük, ezesetben a végén a karéjokat díszítésnek felhasználhatjuk.
Vékonyan megszórjuk az alját pirospaprikával.
Ráteszünk egy babréteget, majd megszórjuk vékonyan gerslivel.
A csülköt feldaraboljuk és teszünk egy réteget.
Megszórjuk borssal vékonyan.
A hagymát elnegyedeljük és 1-2 darabot a husok közé teszünk.
Néhány fokhagyma gerezdet is beleteszünk.
Ráteszünk egy újabb babréteget, rá gerslit vékonyan.
Újabb húsréteg, közé alaposan megmosott egész tojásokat teszünk.
A maradék hagymanegyedeket is beletesszük, és kevés borssal ismét fűszerezzük.
Rámegy a maradék bab.
A tetejére kevés pirospaprikával összekevert lisztből szórunk egy evőkanálnyit.
Felöntjük vízzel és a csülök áztatólevével fele-fele arányban, hogy éppen ellepje.
Előmelegített 180 fokos sütőbe tesszük a tálat lefedve.
2-3 órán keresztül sütjük, óránként ránézünk, megkóstoljuk, és a sózástól függően vízzel vagy a csülök áztatólevével pótoljuk az elpárolgott levet.
Ha a hús megpuhult, készen is vagyunk.
Kivesszük az egész tojásokat, hideg vízzel leöblítjük, meghámozzuk, félbevágjuk.
Fogyaszthatjuk tejföllel is.
Jó étvágyat!
Vélemények
Kóstoltad? Megpróbáltad elkészíteni? Tetszett? Nem tetszett? Kiegészítenéd?