Az élesztőt szétmorzsoljuk, 2 dl langyos vízbe tesszük, kevés cukrot adunk hozzá.
Összekeverjük, meleg helyre tesszük, és kb. 15 perc alatt felfuttatjuk.
Hozzáadjuk a lisztet, kevéske olivaolajat, sót. Fűszerezzük: oregánó, csipet bors.
Összegyúrjuk a tésztát.
Letakarva egy órára félretesszük keleszteni.
Közben elkészítjük a paradicsomszószt.
Ehhez olivaolajon apróra vágott hagymát üvegesítünk. Beleteszünk 1-2 vékonyra szeletelt fokhagyma gerezdet is.
Beletesszük a kicsire kockázott paradicsomot, és fűszerezzük: só, bors, oregánó, bazsalikom, kakukkfű.
30 percet pároljuk, majd botmixerrel összetörjük.
A feltéthez szintén hagymát üvegesítünk olivaolajon, majd hozzátesszük a durvára vágott gombát is, és 15 percig pároljuk fedő alatt. Sózzuk, és fűszerezzük: bors, kakukkfű. Addig pároljuk, hogy a gombának még legyen tartása.
Ezután pár perc alatt, már fedő nélkül, elpárologtatjuk a levet róla.
Az időközben elkészült tésztát elfelezzük.
Lisztezett deszkán négyszögletesre nyújtjuk, maximum 1 cm vastagra. Ha túl puhának ítéljük a tekeréshez, akkor egy kicsit vastagabban lisztezzük.
Eztuán megkenjük először paradicsomszósszal, a sonkás-gombás keverék felével és megszórjuk felkockázott gépsonkával.
Apróra vágott mozarella sajtot szórunk rá ritkásan.
Megsózzuk, és fűszerezzük: oregánóval, bazsalikommal és kakukkfűvel.
Ezután feltekerjük.
2-3 cm vastag szeleteket vágunk a tekercsből.
Liszttel finoman megszórt sütőpapiros tepsibe tesszük a kis tekercseket.
Sajttal vékonyan megszórjuk.
200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre, amíg a sajtok megolvadnak, és a tészta is finoman átsül.