A sörhöz olivaolajat keverünk, majd jókora adag durván karikázott hagymát és egész gerezd fokhagymát teszünk bele.
Beletesszük a hús szeleteket. Ha nem fedi el a páclé, még sörrel felöntjük.
Fedett edényben hűtőbe tesszük 1 napra.
A husokat grillrácson vagy tárcsán sütjük ki.
A páclében megmaradt hagymát lecsepegtetjük, majd lisztbe forgatva forró olajban lepirítjuk.
Muzsdéjt készítünk hozzá szósznak, ehhez passzírozott fokhagymát sózunk meg, megborsozzuk (és/vagy chili paprikát teszünk hozzá), és egy kevés olivaolajjal és paradicsommal krémesre törjük-keverjük mozsárban vagy botmixerrel.
Tálaláskor megszórjuk a húst a piritott hagymával, kevéske szószt teszünk mellé mártogatni.
Fehér kenyérrel, krokettel vagy tócsnival fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat!
Vélemények
Kóstoltad? Megpróbáltad elkészíteni? Tetszett? Nem tetszett? Kiegészítenéd?