Pirospaprikát keverünk bele, és hozzátesszük a paradicsomot és paprikát. Fűszerezzük: só, bors, chili.
Ha levet eresztett, beletesszük a felkockázott csirkemellet, és felöntjük vízzel.
Addig főzzük, amíg kellemes puhaságú lesz a hús. Ha szükséges, pótoljuk az elpárolgott vizet, ügyelünk rá, hogy ne kaphasson oda az alja.
A gombához külön dinsztelünk hagymát, majd beletesszük a szeletelt gombát és a kaliformia paprikát. Sóval és borssal fűszerezzük.
Addig pároljuk, amíg össze nem esik a gomba.
A spenótnál szeletelt fokhagymát pirítunk, és hozzátesszük a spenótot, és fedő alatt puhára főzzük.
Külön-külön turmixoljuk botmixerrel az adagokat. Ha a pörkölt még így is sűrű, egy kis vizet is önthetünk rá.
A turmixolás után, ha esetleg szükséges, a masszák mindegyikébe annyi lisztet keverünk bele, hogy kenhető állagú legyen.
A palacsinta tésztájához összekeverjük a tojást, az olvasztott vajat és a tejet, majd óvatosan adagolva annyi lisztet keverünk hozzá, hogy csomómentes és könnyen adagolható palacsintatésztát kapjunk. Csipet sót és lehelletnyi olajat keverünk bele. Palacsintatésztáról részletesen itt.
Kisütjük a palacsintákat.
Ezután a palacsintákat a pörkölttel, a gombás szósszal és a spenóttal egymásra rétegezve sütőtálba tesszük. Enyhén sós tejföllel öntjük le, és sajtot reszelünk rá.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre.
A sütőből kivéve hagyjuk annyira kihűlni, hogy hűtőbe tehető legyen.
Ha teljesen hidegre hűlt, tortaszeletszerűen felvágva tálalható.