A vékonyra szeletelt burgonyát megsózzuk, és felöntjük egy kicsit több vízzel, hogy ellepje. Addig főzzük, amíg rendesen meg nem puhul.
Közben az apróra vágott hagymát és fokhagymát olivaolajon megüvegesítjük. Fontos, hogy olyan bevonatos serpenyővel dolgozzunk, amihez nem fog hozzátapadni az omlettünk.
Hozzátesszük az apróra vágott paprikákat. Sózzuk, borsozzuk.
5 percig főzzük, időnként átkeverve.
Beletesszük az apróra vágott cukkinit és paradicsomot. Összekeverjük, sózzuk, és további 20 percig főzzük.
Ha elkészült a burgonya, leöntjük róla a vizet, és félretesszük.
A tojásokat sózzuk, borsozzuk, és felkeverjük.
Hozzákeverjük a burgonyát és a tojást a paprikás-paradicsomos alaphoz. Alaposan összekeverjük.
Kis-közepes lángon főzni kezdjük.
Ne keverjük mélyen, hagyjuk, hogy az alja egybekössön.
A végén a széleken lapos fakanállal menjünk körbe, hogy ott se tapadjon a serpenyőhöz. Bő 5-10 percig sütjük, és felkészülünk a fordításra.
Ha megvagyunk (ami annyit jelent, hogy az alja egyben van), egy nagy tányért tegyünk fejjel lefelé a serpenyő fölé, és fordítsuk rá a készülő omlettünket.
Csúsztassuk vissza a serpenyőbe, hogy a másik fele is egybekössön. Ez újra bő 5-10 perc lesz.
Fakanállal időnként körbemehetünk, így szép kerek lesz mindenhol a széle. Átmozgathatjuk, hogy lássuk, nem tapadt-e le.