Serpenyőben kevés zsiradékot hevítünk, és beleöntjük a tojást vékonyan és egyenletesen. Ha esetleg hagymát vagy fokhagymát is szeretnénk beletenni, akkor a tojás előtt dinsztelünk bele egy keveset.
1-2 perc után ráteszünk egy tortillalapot.
Időnként megmozgatjuk, majd kifordítjuk tányérra.
A serpenyőt kikenjük vajjal, és visszatesszük a tortillát.
Töltelékrétegeket teszünk a kör egyik felére.
Ebbe ízlés szerint reszelt sajt, lapkasajt, szeletelt paradicsom, kockázott bacon, mozarella kombinációt teszünk.
Természetesen a spenótos tortilla elengedhetetlen összetevője a spenót, azt minden esetben teszünk a töltelékbe. Amennyiben nincs bébispenótunk, a spenótot felhasználás előtt fokhagymás olivaolajon megpároljuk 15 perc alatt.
Én a következő kombinációkat használtam az elkészítésnél:
reszelt sajt, spenót, paradicsom, lapkasajt
lapkasajt, kockázott bacon, spenót, reszelt sajt
mozarella, spenot, paradicsom, lapkasajt
Áthajtjuk az üres oldalt, pár percig sütjük közepes lángon.
Óvatosan átfordítjuk, a másik felét is sütjük pár percig, kisebb lángon, fedő alatt.
Jó étvágyat!
Vélemények
Kóstoltad? Megpróbáltad elkészíteni? Tetszett? Nem tetszett? Kiegészítenéd?