Höri papa süt-főz
Receptek
Dropdown Toggle
Receptek
MyTop25
Vélemény küldése
Kóstolók
Dropdown Toggle
Kóstolók
Előjegyzés kóstolóra
Partnerek
Sült báránycomb
65
Hozzávalók
báránycomb
fokhagyma
só
bors
olivaolaj
rozmaring
kakukkfű
tej
lilahagyma
citrom
fehérbor
szalonna
kolozsvári szalonna
zöldbab
brokkoli
kelbimbó
Elkészítés
A combot lemossuk, lehártyázzuk. Bevágjuk csíkokban és keresztcsíkokban.
Késsel beszúrkodjuk, a lyukakba fokhagymát tömünk.
Sóval átdörzsöljük. Fűszerezzük: bors, rozmaring, kakukkfű. Kis tejjel is belocsoljuk, fóliába tekerjük, és hűtőbe tesszük pihenni 8-10 órára.
Citromlével bedörzsöljük, újra sózzuk, és Pataki tálba tesszük.
Teszünk mellé hagymát, fokhagymát, és kevés fehérborral locsoljuk meg, és szalonna szeleteket terítünk rá.
180 fokos előmelegített sütőbe tesszük 90-120 percre.
A fedőt levéve mindkét oldalát további 15-15 percig sütjük.
A körethez kolozsvári szalonnát pirítunk, majd a zsírban hagymát üvegesítünk.
Kevés citromlevet teszünk hozzá, borsozzuk.
Hozzátesszük a zöldségeket, megsózzuk, és átpároljuk.
Jó étvágyat!
bárányhús
bor
bors
brokkoli
citrom
fokhagyma
füstölt szalonna
hagyma
husos szalonna
kakukkfű
kelbimbó
olivaolaj
rozmaring
só
tej
zöldbab
Képgaléria
(Sertés, marha és bárány ételek)
Sertés, marha és bárány ételek