A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk, alaposan lemossuk, majd felkockázzuk.
Alaplében feltesszük főni 10 percre, amíg a sütőtök puhulni nem kezd. Annyi alaplevet teszünk hozzá, hogy épp ne lepje el.
Ezután botmixerrel kissé pépesítjük, ügyeljünk rá, hogy maradjanak egész darabok is benne.
1-2 gerezd fokhagymát lereszelve vagy fokhagymanyomón keresztül a lébe teszünk.
Beleteszünk továbbá egy palermo paprikát is, kimagozva és közepes hosszúságú csíkokra vágva.
Forrásba hozzuk, majd kóstolás után ízlés szerint megsózzuk és borsozzuk.
Majd tejfölös-lisztes habarást keverünk ki, hőkezeljük, és hozzáöntjük a léhez.
Összeforraljuk, majd - ha szükséges - addig főzzük még, hogy a sütőtök kellemesen omlós legyen.
Közben buggyantott tojást készítünk.
Ehhez sós és enyhén ecetes, forrásban lévő vízbe tojást ütünk, majd 3-5 percig főzzük.
Hámozott tökmagot pirítunk száraz serpenyőben.
Tálaláskor a főzelékre tehetünk buggyantott tojást, pirított tökmagot, kevéske tökmagolajat, de ízlés szerint egy kis reszelt sajttal vagy őrölt chilivel is megszórhatjuk.
Jó étvágyat!
Vélemények
Kóstoltad? Megpróbáltad elkészíteni? Tetszett? Nem tetszett? Kiegészítenéd?