Arányok tekintetében 1 kg csirkemellhez 10 dkg vajat használunk.
A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk.
A vaj felét vokban felolvasztjuk, és beletesszük a hagymát és fokhagymát.
A hagymát és fokhagymát beletesszük, megsózzuk, és közepes lángon addig sütjük, amíg a hagyma üveges nem lesz.
Beletesszük a csirkemellet, és kevergetve fehéredésig pirítjuk.
Sózzuk, borsozzuk, és fűszerezzük: bazsalikom, oregánó, zsálya, lestyán, rozmaring, kakukkfű, tárkony. Mivel a rozmaring, a kakukkfű és a tárkony intenzív fűszerek, ezekből kevesebbet teszünk hozzá.
Összekeverjük, és további 5 percig pirítjuk kevergetve.
Hozzáöntjük a tejszint, átkeverjük.
A maradék vajat kevergetve felolvasztjuk benne.
Lisztet adunk hozzá kis lépésekben, mindig átkeverve, hogy ne csomósodjon be. A végeredmény krémes állagú, sem túl híg, sem túl folyós, de rajtunk múlik, milyet szeretnénk.
Kis lángon a tűzhelyen hagyjuk.
Közben összevágjuk a petrezselymet, és lereszeljük a sajtot.
Hozzátesszük a reszelt sajtot és a petrezselymet a raguhoz, összekeverjük, és egyszer felforraljuk.
A spagetti tésztát sós, olivaolajos vízben megfőzzük.
Tálaláskor még reszelt sajttal és esetleg petrezselyemmel megszórjuk.
Jó étvágyat!
Vélemények
Kóstoltad? Megpróbáltad elkészíteni? Tetszett? Nem tetszett? Kiegészítenéd?